menuМеню
img

Меню

ЧИ МОЖЕ ЗАХИСНИК СПРОГНОЗУВАТИ ОСТАТОЧНЕ РІШЕННЯ У СПРАВІ?

Із практики Адвокатського об’єднання у справі щодо одержання неправомірної вигоди.

Виявлені порушення:
1. На підставі заяви Особи 1 про вчинення злочину невеликої тяжкості, передбаченого ч.1 ст. 368 КК України, до ЄРДР, з метою штучного створення підстав для проведення негласних слідчих дій, внесено відомості про вчинення тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 зазначеної статті КК України.
2. Злочин про який йдеться в заяві Особа 1 не розслідувався взагалі.
3. Стороною обвинувачення спровоковано два додаткові епізоди «одержання неправомірної вигоди» від Особа 2 та Особа 3, які в порушення вимог ст. 214 КПК України розслідуються без внесення відомостей до ЄРДР впродовж двох місяців. Розслідування проводилося шляхом вчинення правоохоронцями злочину, передбаченого ст. 370 КК України.
4. Ігноруючи, що провадження розслідувалося пів року, проводився контроль за вчиненням злочину, дата передачі неправомірної вигоди визначалася стороною обвинувачення, обшуки проведені без ухвал суду як невідкладні.
5. Не зважаючи на проведення контролю за вчиненням злочину з метою перевірки дій конкретної Людини, її обшук та вилучення грошових коштів проведені без роз'яснення права на захист та участі захисника.
6. У справі відсутні будь-які докази, що Людина отримувала неправомірну вигоду, а не оплату за надані товариством послуги.

Прогноз у справі очевидний – виправдувальний вирок та кримінальне провадження щодо працівників правоохоронних органів.

Посилання на Facebook

Записатись на консультацію

Контакти